Waarom zonnepanelen?

Besparen op je energiefactuur
Zonlicht is gratis. Het deel van je elektriciteitsverbruik dat je zelf produceert met zonnepanelen hoef je niet aan te kopen bij je energieleverancier. Zo bespaar je rechtstreeks op je energiefactuur!Duurzaam investeren
Zonnepanelen produceren groene stroom. Je kiest dus bewust voor duurzame energie. Bovendien heb je vandaag de dag na gemiddeld 8 à 10 jaar de kosten van je investering terugverdiend.Je woning wordt meer waard
Zonnepanelen zijn een meerwaarde voor je huis. Uit onderzoek blijkt dat een huis met zonnepanelen niet alleen sneller verkoopt, maar ook meer opbrengt.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Het Vlaams Energieagentschap heeft een zonnekaart online gezet waarop je kan zien of het dak van jouw huis geschikt is voor zonnepanelen. Bereken je zonnewinst om het aantal panelen te kennen dat jij zou kunnen plaatsen. Je krijgt dan ook een idee van de aankoopprijs, wat je zou besparen op je energiefactuur, de terugverdientijd van je investering en de winst voor het milieu.

Kost en opbrengst

  • Goed nieuws! De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren met 50% gedaald.

  • Naast de aankoopprijs van je systeem betaal je ook voor de installatie. Zodra je zonnepanelen hebt, betaal je via je elektriciteitsfactuur een zogenaamd prosumententarief.

  • Het deel van je elektriciteitsverbruik dat je zelf produceert met zonnepanelen hoef je niet aan te kopen bij je energieleverancier. Zo bespaar je rechtstreeks op je energiefactuur!

  • Heb je een zuidgericht dak? Dan kan je jaarlijks tot 150 kWh per m² zonnestroom produceren. De opbrengst van een dak op het oosten of het westen is nog steeds gemiddeld 125 kWh per m².

  • De terugverdientijd van je investering is gemiddeld 8 à 10 jaar.

  • Sinds 1 januari 2015 kan je een energielening aanvragen met een interest van 0 of 2%. Lees er hier alles over.

  • Als je zonnepanelen plaatst, kan je in aanmerking komen voor een E-peilpremie van de Vlaamse overheid. Lees er hier alles over.

VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES OF EEN OFFERTE

contact formulier

Wij springen heel zorgvuldig met uw gegevens om. Deze worden enkel gebruikt om u te contacteren. Wij spelen geen gegevens uit aan derden. Klik hier voor ons privacy beleid inzake de bescherming van gegevens.

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now